Profile

Join date: Aug 3, 2022

About

Hur man byter spruta på kökskran


Om du har undrat hur du byter spruta på din Nivito finns det flera enkla steg att följa. Stäng först av vattnet till kranen genom att stänga avstängningsventilen för de enskilda kranarna eller stäng av helt för hela köket. Ta sedan bort sprutslangen från kranen genom att dra ut den ur monteringshålet med en skiftnyckel. Spruthuset ska sedan tas bort.


Ta bort sprutan


För att ta bort sprutan, skruva helt enkelt loss plastmuttrarna som fäster den på slangen. Du kan behöva en tång för att skruva loss plastmuttrarna. När du har tagit bort dem, skjut ut spruthuvudet och sätt tillbaka det. Glöm inte att tömma vattnet, då du inte vill att det ska läcka. När du har gjort detta, byt ut plastmuttern mot en ny och installera den på samma sätt.


Om sprutan är skadad kan du ta bort den genom att ta isär kranen. För att demontera den måste du skruva av sprutans kropp från krankroppen. De verktyg som behövs för att ta bort sprutan beror på märke och modell, men grundläggande skiftnycklar bör göra susen. Ta sedan bort slangen från krankroppen. Även om verktygen som krävs för denna process kan skilja sig beroende på kranens märke, behöver du grundläggande skiftnycklar och tång.


Sätt tillbaka kranens handtag


När du har tagit bort slangen från kranen kan du ta bort sprutans monteringsmutter. Den ska vara fingertät, men du kan också använda rörmokaretejp för att skydda anslutningspunkterna. När du har tagit bort sprutan, slå på vattenventilen för att testa sprutans funktion. Sätt sedan tillbaka spruthuvudet. Glöm inte att installera om kranens handtag, samt varm- och kallvattenventilerna.


Byt spruta


Innan du byter spruta, se till att du köper rätt modell för din kran. Se till att du väljer den som matchar modellnumret och typen av hål. Det bör också vara kompatibelt med märket på din kran, så det påverkar inte vattentrycket. Lägg sedan märke till stilen på sprayhuvudet och se till att det matchar typen av kran. Det kan också påverka hur vattnet kommer ut ur kranen.


Slå på vattnet


Det enklaste sättet att byta ut ett sprayhuvud är att ta bort det gamla och ersätta det med det nya. Allt du behöver är en liten skruvmejsel och en tång. Se till att du inte slår på vattnet medan du arbetar, annars kommer du att hamna i en rörig röra. Efter att du tagit bort det gamla sprayhuvudet, kontrollera det nya för läckor innan du slår på vattnet igen.


Anslut till spruthuvudet


Slangen som ansluter till sprayhuvudet kan tas bort genom att skruva loss monteringsmuttern. Huset kan vridas med muttern, så se till att du håller det hårt medan du gör det. Trä sedan det nya spruthuvudet genom huset och se till att ansluta det till slangen. Om slangen inte är ansluten, använd rörmokarspackel för att täta basen på det nya spruthuvudet.

zespamuydu

More actions